locaties

> ZELLIEN

PATERSSTRAAT 55 - 2300 TURNHOUT

In het hart van Turnhout ligt de voormalige winkel- en magazijnruimte van Zellien, groothandel in badkamers en energietechnieken. Sinds hun laatste verhuizing naar Vosselaar enkele jaren terug, werd er naar een nieuwe invulling gezocht voor het complex in de Patersstraat. Door de jaren lange staat van dienst heeft het gebouw met zijn doolhof aan ruimtes een voelbare historie.

BIN speelt voor de invulling van de algemene werking in op de karakteristieken van het gebouw. Showroom als tentoonstellingsruimte, kantoren als vergaderplaats en magazijnen als atelierwerking, de bestaande structuren worden ingezet met het oog op een goede, werkbare ruimtelijke indeling.

> HUIS JOZEF SCHELLEKENS

STEENWEG OP MOL 66 - 2300 TURNHOUT

In 1935 bouwde architect Jozef Schellekes samen met bevriende schrijver Theo Op de Beeck een dubbelwoning. Dit gebouw is nog steeds hét icoon van de modernistische architectuur in de Kempen Zowel het interieur als de architectuur zijn door de Vlaamse Gemeenschap als monument beschermd.

Gedurende het hele BIN-project wordt deze locatie ingezet als residentieplaats voor deelnemende kunstenaars. Op een 10-tal minuten fietsen van de expo ruimte is dit authentieke pand een unieke locatie voor kunstenaars die voor bepaalde periode ter plaatse komen werken.

 

> website huis Jozef Schellekens